Links

Her vil jeg løbende dele links med jer, som jeg synes er relevant og interessant. Det vil være inden for emnerne psykisk sygdom, psykiatri, diagnosticering, behandling, forskning og meget andet. Har du materiale eller links til noget du finder interessant og som du mener jeg, og andre, burde læse, så send mig meget gerne informationerne.

 
 

Videnskab.dk: konceptet skizofreni er ved at dø - her er forklaringen.

Hele diskussionen omkring skizofreni-diagnosen følger jeg meget tæt. Det er en meget forvirrende debat, og det er et enormt uafklaret område.

Da jeg fik diagnosen, var der også snak om at dele den i to. Man så ofte at patienter blev raske, trods diagnosen står listet som en kronisk lidelse i diagnose-systemet. Og det derfor, juridisk, ikke er muligt at blive rask.

Den her artikel forsøger at danne et overblik over hvilke emner der berøres i den her debat, og desværre er der ikke nogen større afklaring lige rundt om hjørnet.

 
 
 

Forum for eksistentiel terapi - Lucy Johnstone

Forum for eksistentiel terapi havde besøg af Lucy Johnstone. Det kom der en video ud af, og den kan jeg anbefale af se. Det er en gruppe behandlere der mødte muren i et forsøg på at ændre det eksisterende system, og derfor begyndte at udvikle deres egen behandlingsmetode inspireret af nuværende og deres egne erfaringer med terapi og systemet.

 
 
 

Camilla krogh - psykiatri

Camilla og jeg var indlagt i omkring 2 år sammen på en psykiatrisk afdeling. Hun er i dag ansat i psykiatrien i nordjylland, og gør et vigtigt stykke arbejde for brugerinddragelse i psykiatrien på ledelsesplan. Hun var en af de første brugere af systemet til at stikke fingrene “ind i maskineriet” og er et kæmpe forbillede for mange. Jeg kan anbefale jer at følge hende facebookside, hvor hun løbende opdatere om det spændende arbejde hun laver.

 
 
 
 

POlitiken - Alvorligt syge behandles vidt forskelligt

Etisk råd er kommet med en rapport der forsøger at klarlægge den enorme forskelsbehandling der er for alvorligt syge i sundhedsvæsenet. En artikel der er inde og berøre et virkelig vigtigt emne, som jeg synes vi burde snakke meget mere om i debatten om behandling af psykisk syge og somatisk syge - og den økonomiske prioritering af det.

 
 

Videnskab.dk - Vores depressioner bliver kun værre, når vi ikke tør tale om dem

Journalist Sidsel Welden fortæller ærligt om selv at have været ramt af depression. Hun opfordrer til, at vi tør stå frem, når vi rammes af psykisk sygdomme. Og hun kommer med gode konkrete eksempler fra eget liv, hvor hun netop har følt hvor taburiseret det har været at have en depression.